Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Mitä yhteistä on Björn Wahlroosilla, Smoukahontasilla ja Pihtiputaan mummolla? Vastaus: jokainen heistä on kansalaispalkkansa ansainnut! Unitas kansanliikkeen Suomessa jokainen suomalainen on kansalaispalkkansa ansainnut! Kansalaispalkka on suuren muutoksen moottoriöljy! Yksinkertainen kansalaispalkka yhdistettynä agendamme muihin askeliin on aikaansa edellä oleva kokonaisuus, joka voi hyvinkin viedä isänmaamme aivan uudelle tasolle! Unitaksen kansalaispalkka ei tarkoita maailman suurinta sossua nimeltään Suomi Finland (kuten monissa muissa esityksissä) vaan sen nykyisenkin oven sulkemista ikiajoiksi ja perusturvaan liittyvää todellista vapautta jokaiselle isänmaamme kansalaiselle!UnitasAgendapikkukuva

Unitas kansanliikeen perustajan Petri Hirvimäen yhteiskunnallisen ajattelun perusta.

kokoohjelma

Presidenttihaastattelu 16/16 (kokonaan)

Dosentti291116

1/16 - Unitas ja ehdokkuus

osa2 copy

2/16 - Miten minusta tuli minä?

osa3

3/16 - Isänmaan uusi peli

osa4

4/16 - Väärän pelin synty

osa5

5/16 - Väärän pelin turmio

Yksilö

Ihminen. Oma ainutlaatuinen itsensä. 

Isänmaa

Suomi Finland

Innovatiivisuus

Luovuudesta, yksilön vapaudesta ja riskin-otto-kyvystä kumpuava uutta luova voima.

Petri Hirvimäki

1. kapinallinen

"Petri prinsiippi"

Entä jos yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi?

Hyvä vallankumous

Vaihdetaan valtajuoppojen sosiaalikapitalismi (nolla-summa-kakun-jako) sellaiseen, joka toimii ja joka riisuu valtajuopot aseista - kansalaisten, entreprenöörien ja visionäärien "uuteen onnelliseen kapitalismiin". Ylipolitisoituminen loppuu. Huomio asioihin. Kokonaisuus. Kyllä siellä muutama poliitikkokin menee joukossa!

Latistus

Yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa systeemin sääntöjä hyvin - jatkuessaan aiheuttaa noidankehän, jossa kansa alkaa itse ylläpitämään latistusta.

Sisäinen pakkopaita

Yhteiskunta, jonka kansaa painaa jokin outo möykky.

Systeemi

Vuorovaikutusalusta yksilön ja yhteiskunnan välillä.

Pullamössö

Jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella.

Pullamössöeliitti

Pieni sisäpiirin porukka, jolla on yhteiskunnallinen valta Suomessa ja joka ei osaa innovoida - ei aivan kaikki, mutta melkein.

tykkFBneli3

Valtaholisti

"Valtajuoppo". Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

Valtaholismi

"Valtajuoppous". Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksen-teko-mekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. Unitas on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.  

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

Verkostoituminen

"Tietyn pisteen jälkeen kansakunnan innovatiivisyys on kääntäen verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen" (Petri Hirvimäki)

Inhodemokratia

Maa, jossa johtavat puolueet voivat kukin ostaa veronmaksajien rahoilla valtion budjetin kautta lisää valtaa. Maa jossa kukoistaa poliittinen korruptio ja pysähdys. Nolla-summa-kakun-jako-demokratia.

Nollasummakakunjako

Systeemi, jonka jokainen suuri toimija koettaa saada yhteiskunnan kakkulapion heti kun mahdollista ja pitää sen vain itsellään.

Poliittinen korruptio

Valtajuoppouden ja vanhan systeemin ylläpitoa veronmaksajien rahoilla. Täysin laillista touhua!

Väärä kollektiivi

Valtajuopon tärkein työväline, jota valtajuoppo hellii koska se antaa hänelle vallan - johtava puolue, virkamiesbyrokratia, miljoonien EU-hanke jne.

Juhlapuhe

Sanoja ilmassa, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä sen kanssa mitä oikeasti tehdään. kts. "Ajattelematon äänestäjä"

Propaganda

Tilastot ja muut sellaiset, joissa vain muuttujat joita tarvitaan.

Ajattelematon äänestäjä

Antaa valtajuopolle valtakirjan - se mikä näyttää hyvältä ei todellakaan aina ole sitä!

KOmpassipikkukuva

16.4.2015 Petri Hirvimäen haastattelu Radio Kompassissa - 3 klippiä yht 15 min.

AlfaTV

Unitaksen (aik. E-liike.net) perustaja Petri Hirvimäki AlfaTV:n maakunnallisessa vaalitentissä

vaaligalleriavideo

Petri Hirvimäki Ylen vaaligalleriassa

PetriAlex

Uutisia etulinjasta - katso mitä tapahtui kun Petri Hirvimäki ja Alexander Stubb kohtasivat ensimmäistä kertaa 2.3.2015!

Jalatpikkukuva

"P. H. Mäen Jalat" - Petri Hirvimäki ja Steve Jobs haastavat systeemin! 19.2.2015

KaihoPikkukuva2

Vallankumous goes Kävelykatu! (Kaiho Hetkenlaulaja) 8.2.2015

Elvispikkukuva271214

"Elvis The E-liike" - E-liikkeen (nyk. Unitas) videopäiväkirja 27.12.2014

yliopistoYoutube

Vallankumous iskee yliopistoon! - 18.12.2014

Toripuhepikkukuva

E-liike (nyk. Unitas) - What About The Revolution?! - 19.6.2014

UnitasAgendapikkukuva

tykkFBneli3

kansalaispalkka

Maailma muuttuu!

Tietotyö, robotiikka ja automaatio tulevat jatkossakin viemään työpaikkoja kaikilla sektoreilla etenkin teollisuudessa, mutta myös palvelualoilla ja hallinnossa. 

Samaan aikaan Suomen kaltaisissa maissa on vain pieni osaajajoukko, joka voi tehdä uusia innovaatioita ja olla osallisena ylivoimaisesti tuottavimmassa ytimessä yhdessä pääomia sijoittamaan kykenevän porukan kanssa, ehkä vain noin 10 - 15 % suomalaisista työikäisistä.

Tietysti palvelupuolella on paljon työtä, jossa on alhaisempaa, mutta elannon antavaa tuottavuutta ja osin myös teollisuudessa. Tietotyön megatrendi on kuitenkin vääjäämätön ja kyse on yksinkertaisesti siitä, että suurimman osan meistä korvienväli ei vain sovellu tuottamaan sitä mitä joku Silicon Valley tekee elannokseen – eikä normaali ihminen sitä haluakaan!

Vanhat temput?

Siivotakseen työttömyystilastoja poliittinen eliitti Suomessa haluaa, että mahdollisimman moni suomalaisista olisi edes jonkinlaisessa ansiotyössä, jos ei tuottavana, niin ainakin puuhastelemassa jotain! (Itse asiassa he tekevät itse juuri sitä!) Ihmiset kokevat tämän tarkoituksettomana ja masentavana – 

jokainen terve ja maalaisjärkinen suomalainen haluaa ymmärtää työnsä merkityksen ja olla tehokas ja pystyä kehittämään ja kehittymään siinä.

Kolikolla on myös toinen kääntöpuolensa. Kuka maksaa kaiken tämän nykyisen pelleilyn? Tempputyöllistäminen, väkisinkoulutus ja tukirumba ovat yhteiskunnalle paljon kalliimpaa ja joka suhteessa latistavampaa kuin Unitas kansanliikkeen yksinkertainen kansalaispalkkamalli!

Tämä riittää! Unitaksen mielestä yhdenkään suomen kansalaisen ei tarvitse rimpuilla tutkainta vastaan ja tuntea pistoa rinnassaan.

Työn käsitteen voivat filosofit määritellä uudestaan, mutta työstä se käy kotityöt, lastenkasvatus, harrastukset, mökkeily, nikkarointi, marjanpoiminta, lukeminen, kaverit, kansalaistoiminta jne. ilman että aika tulee mitenkään pitkäksi.

Unitaksen kansalaispalkkamalli

Kansalaispalkan suuruus voisi olla esimerkiksi noin 800 €/kk/aikuiset ja 400 €/kk/lapset puhtaana käteen kaikille suomalaisille kehdosta hautaan. 

Kansalaispalkan eduista voisi kirjoittaa paksuja kirjoja - kansalaispalkan perusteina ovat keskustelussa olleet mm. kannusteloukkujen purkaminen, yksinkertaisuus, tasa-arvo jne. Emme agendassamme mene näihin niinkään, vaan toteamme, että kansalaispalkka on meille ennenkaikkea elimellinen osa kokonaisuutta, hyvin tärkeä sellainen.

Unitas haluaa herättää keskustelua siitä, miksi tehdä yksinkertaisesta asiasta niin vaikea? 

Hienoa, että asiaa kannatetaan. Mutta miksi esimerkiksi perustulomallit, joita vihreät ja vasemmistoliitto ovat esittäneet, ovat niin monimutkaisen oloisia? Täytyyhän kansalaisten tietää mitä heille tarjotaan! Unitaksen mallissa kaikesta kansalaispalkan päälle tulevasta tulosta perittäisiin yksinkertaista ja kannustavaa tasaveroa esim. 28% (kts. Unitas kansanliikkeen agenda 2015 luku 6.8. verotuksesta)

Kansalaispalkka yhdistettynä muutamaan muuhun Unitaksen hyvän vallankumouksen ja "onnellisen kapitalismin" kymmeneen ydinkohtaan voi hyvinkin räjäyttää pankin eli luoda valtavat uudet markkinat etenkin palvelu ja kierrätyssektorille. 

Ihmisillä on nyt aikaa ja siellä tavaran saa sopivaan hintaan myös pienillä tuloilla. Olisiko huono juttu kenellekään saati kestävän kehityksen kannalta? Muun muuassa em. kaltaisista syistä johtuen yhtäkkiä meillä voisikin olla paljon parempi työllisyys kuin ilman kansalaispalkkaa konsanaan! Kansalaispalkan positiiviset vaikutukset olisivat hyvin moninaiset – kansalaispalkan kautta yhteiskuntaan laitettu euro on tuottavuudeltaan, hallittavuudeltaan, tasa-arvoisuudeltaan jne. monin verroin parempi kuin nykyinen tukiviidakko.

tykkFBneli3

Mistä rahat?

Helposti - meille jäisi jo nyt (2015) noin 19 MRD € säästöjä valtion sosiaalimenojen jälkeen, jos edellisen suuruinen kansalaispalkka jyvitettäisiin jokaiselle suomalaiselle. 

Vain aivan poikkeustapauksissa muuta sosiaaliturvaa tulisi yhteiskunnalta muuten kuin kansalaispalkan kautta. Edellä mainittu 19 MRD € tarvittaisiin tähän vain murto-osa. Laskelmassa ei ole huomioitu edes kuntien sosiaaliturva menoja, joten kyllä pelivaraa riittää ja hyvin.

Tuskin jokainen voi olla tyytyväinen pelkkään 800 euroon puskurina erilaisten tilanteiden varalta? Ei tarvitsekaan – jokainen suomalainen saisi nostaa sosiaaliturvatasoaan omalla kustannuksellaan (työttömyys ja eläke, ilmainen terveydenhuolto säilyy jatkossakin) niin ylös kuin haluaa!

Niin sanotuissa sosiaaliturvarahastoissa on jo nyt 25 MRD € työnantajien ja työntekijöitten maksamaa rahaa, josta kyllä liikenee halukkaille nostaa omaa turvaansa. Unitaksen mallissa jatkossa työnantajalla ei ole enää velvoitetta maksaa työntekijän sosiaaliturvaa, joten tämä resurssi jäisi kokonaan työntekijöille miten kukin parhaiten asian katsoo.

- Unitas kansanliike